Přeskočit na obsah

Flowservice s.r.o.

Inovácia a nasadenie

vo výrobe čerpadiel

INOXPA sa neustále snaží stanoviť štandard pre výrobu čerpadiel z nerezovej ocele a zabezpečiť, aby splňovali požiadavky zákazníkov z potravinárskeho a farmaceutického priemyslu. Záväzkom je hygienický dizajn, súlad s medzinárodnou certifikáciou a smernicami, ako je FDA, nariadenie (ES) č. 1935/2004 a USP trieda VI, a zároveň zabezpečiť vysoký výkon.

Inovácia

Čoskoro uvedieme na trh nové prémiové hygienické lalokové čerpadlo, robustnejšie ako súčasné čerpadlá, s nerezovým ložiskovým uložením a oveľa širšou škálou modelov, vymenúva sa Ultilobe. Bude dosiahnuteľný vyšší rozsah tlakov a bude sa môcť otočiť vyššími rýchlosťami, takže bude možné vykonávať čistenie CIP pomocou rovnakého.

Ďalej aktualizujeme našu radu Din-Food hygienických odstredivých čerpadiel s vysokým prietokom, ktorá môže čerpať kapaliny s prietokmi nad 1000 m3/hod.

Dopyt

Potravinársky a nápojový priemysel vyžaduje energeticky účinnejšie, robustnejšie čerpadlá s hygienickým dizajnom. V každom prípade je výber správneho čerpadla prvým krokom k dosiahnutiu účinného systému. To znamená získať čo najpresnejšie informácie o procese a produktoch na čerpanie.

Správny výpočet straty záťaže, znalosti reologického chovania produktu, podmienky CIP a SIP atď. sú nevyhnutné, pokiaľ ide o zabezpečenie toho, aby čerpadlo po inštalácii fungovalo čo najlepšie z hľadiska energie a prevádzky.

INOXPA čas od času organizuje školenia, aby pomohla našim zákazníkom dosiahnuť čo najviac a čo najlepšie využiť naše čerpadlá.

Trh

Svetovú ekonomiku v posledných rokoch ovplyvnili výnimočné okolnosti, ako je pandémia COVID-19, zmeny v námornej doprave, nedostatok surovín zvyšujúce ceny, ruská invázia na Ukrajinu, rastúce napätie medzi Čínou a USA, to všetko vzbudzuje pochybnosti. o budúcnosti globalizácie.

Tento ústup v globalizácii vytvára na trhu neistotu av rôznych krajinách sú zavádzané protekcionistické politiky, ktoré menia pravidlá svetového obchodu.

Napriek ťažkostiam vyplývajúcim z globálnej situácie aj naďalej zaznamenávame rast v našich hlavných prevádzkových odvetviach, najmä v potravinárskom a nápojovom priemysle. Vďaka tomu v posledných rokoch rastie počet objednávok čerpadiel INOXPA.

Pokrok

Najmodernejšie hygienické čerpadlá musia byť schopné dosahovať najvyššiu možnú účinnosť s najnižším požadovaným NPSH, pričom vždy musia fungovať podľa hygienických kritérií návrhu. Napríklad INOXPA je veľmi hrdá na rad odstredivých čerpadiel HCP, ktorá prekonáva konkurenciu a má najnižšiu NPSH požadovanú na trhu.

Začlenenie Priemyslu 4.0 do tohto sektora navyše znamená vývoj smerom k pripojeným digitálnym pumpám. Neustále sledovanie hodnôt vibrácií, teploty a tlaku spolu s náležitou analýzou týchto dát zaistí, že užívateľ bude mať presnejšiu predstavu o tom, čo sa deje v jeho závode, a zároveň umožní lepšiu údržbu a zaistí, že sa poruchám zabráni skôr, než k nim dôjde .

Vývoj odvetvia čerpadiel

 

Za posledných 25 rokov našťastie došlo k mnohým pozitívnym zmenám v odvetví potravín a nápojov. Priemysel si stále viac uvedomuje používanie zariadenia, ktoré zaisťuje bezpečnosť potravín pri čo najefektívnejšej prevádzke.

Certifikácie pre materiály, ktoré prichádzajú do styku s potravinami (ako je nariadenie (ES) č. 1935/2004), sú tu preto, aby v čo najväčšej miere zabránili akýmkoľvek potenciálne škodlivým účinkom na zdravie spotrebiteľov a zároveň zabezpečili, že kvalita potravín zostane nedotknutá .

Cieľom výroby čerpadiel v súlade s kritériami hygienického dizajnu (ako je EHEDG alebo 3-A) je znížiť riziko kontaminácie. Či už manuálne alebo automatické (CIP), cieľom je aj čo najjednoduchšie čistenie čerpadla.

Čerpadlo s hygienickým dizajnom, vyrobené z materiálov certifikovaných na použitie s potravinami as drsnosťou vnútorného povrchu nepresahujúcou RA 0,8, bude znamenať, že výrobcovia potravín budú musieť vyradiť menej šarží produktov kvôli kontaminácii a zároveň budú rýchlejšie a efektívnejšie. čistenie s úsporou vody, chemikálií a energie.

V dôsledku toho je možné znížiť náklady spoločnosti používaním hygienických čerpadiel v potravinárskom priemysle.

Okrem toho sa priemysel stále viac snaží splniť ciele udržateľnosti, čo znamená používať čo najúčinnejšie čerpadlá. Dosiahnutie najlepšej účinnosti v podstate znamená výber správnej veľkosti čerpadla, ale dôležité je aj použitie pohonov s premenlivou rýchlosťou na prispôsobenie rýchlosti otáčania čerpadla v rôznych prevádzkových bodoch.

To všetko viedlo k tomu, že kupujúci prehlbujú svoje technické znalosti o čerpadlách aj procesoch, pričom zvažujú náklady na životný cyklus čerpadla (LCC) skôr než sa jednoducho zameriavajú na cenu.